View this post on Instagram

presentatietj

A post shared by Max Uphoff (@uppie25) on

MAX UPHOFF

Algemeen Directeur BLIJLES en YOUTH Bollenstreek

Het blijft apart. Ik schrijf een stukje over mezelf voor de website van mijn eigen bedrijf. Ik ben altijd al ondernemend geweest, maar ik had nooit gedacht dat ik op mijn achttiende al een eigen onderneming zou hebben.

‘Het grote plaatje’ is voor mij heel belangrijk. Soms te groot en soms te enthousiast, maar daar helpen Timmo en Jesper mij mee. Mijn visie is duidelijk: meer aandacht voor jongeren. De aandacht die ze verdienen. Zelf ben ik al begonnen met bijles geven in de vierde klas. Inmiddels heb ik meer dan 1200 uur ervaring en kan ik zeggen: ‘Ik ben er goed in.’

De aanleiding voor de oprichting van BLIJLES Bollenstreek was het bijles beleid op het Fioretti College lisse. Bijles is bijzaak. Één docent nam de taken van ‘bijlescoördinator op zich, met een minimaal aantal uren moest deze docent alle bijles aansturen. Dit leidde tot onduidelijkheid, lange wachttijden en weinig tot geen ondersteuning voor de bijlesgevers. Ik heb mijn hulp aangeboden, maar zonder succes. Bijles is niet belangrijk genoeg. Naar mijn mening een slechte zaak, leerlingen verdienen persoonlijke aandacht en goede ondersteuning.

Voorbeeld: Jesper en ik hebben lange gesprekken gevoerd met de directie van het Fioretti College Lisse over externe diensten en samenwerkingen. Ons voorstel werd in behandeling genomen. Wij hebben meer dan drie weken op een antwoord moeten wachten, ik werd opgebeld: ‘Natuurlijk komt er geen samenwerkingsverband tussen BLIJLES Bollenstreek en het Fioretti College Lisse! Geen denken aan.’ Toen ik deze persoon een aantal dagen later tegenkwam op school, dacht ze dat ik Mark heette. Dat zegt genoeg.

BLIJLES Bollenstreek is meer dan bijles, innovatie speelt een belangrijke rol. Wij spelen in op bestaande problemen en bieden onze diensten aan op basis van de vraag vanuit jongeren. Dit is ook waarom ik YOUTH Bollenstreek heb opgericht, mijn jongerenorganisatie. De jeugd verdient meer aandacht, ook buiten school.

Ik ben eindverantwoordelijk, maar alle jongeren die zich inzetten voor BLIJLES en YOUTH Bollenstreek vormen het hart van mijn organisatie. Ik ben trots. Vóór en dóór jongeren.

Oh, tussendoor nog even studeren ook, ik zou het bijna vergeten.

Max Uphoff