Aandacht voor iedereen.

Bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. Veel leerlingen hebben extra hulp nodig. Sommige leerlingen hebben alleen een klein duwtje in de goede richting nodig, andere leerlingen vragen meer aandacht. 

Voor sommige leerlingen en ouders is deze extra ondersteuning onbetaalbaar. Andere leerlingen ervaren geen veilige thuissituatie. Kansengelijkheid in het onderwijs is onwijs belangrijk. Alle leerlingen verdienen dezelfde ondersteuning, ongeacht of ze dit wel of niet kunnen betalen en hoe hun thuissituatie er uit ziet.

BLIJLES Routekaart Onveilige Thuissituatie

In overleg met Veilig Thuis hebben wij een routekaart opgesteld: hoe ga je om met een onveilige thuissituatie. Onze bijles docenten hebben de mogelijkheid om thuis bij de leerling bijles te geven. Het kan zijn dat er thuis conflicten spelen, waar onze bijles docenten niet op zijn berekend. 

Elke melding van een onveilige thuissituatie wordt zorgvuldig intern besproken. Vrijwel altijd gaan we het gesprek aan met betrokkenen en betrekken we Veilig Thuis, de school, of andere instanties in het proces om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Edukans ambassadeur

Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wij geloven dat talent niet verloren mag gaan. Daarom werken we elke dag samen met scholen, docenten en ouders aan goed onderwijs.

Onderwijs is de sleutel tot duurzame ontwikkeling. Door te werken aan beter onderwijs, werkt Edukans aan de Werelddoelen (SDG’s) die 193 wereldleiders met elkaar hebben afgesproken. Goed onderwijs zorgt ervoor dat mensen een hoger inkomen en een betere gezondheid hebben. Bovendien stimuleert onderwijs gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

HLT Uitdaging

Max Uphoff, een van de eigenaren van BLIJLES, is ook bestuurder bij de maatschappelijke stichting Hillegom-Lisse-Teylingse Uitdaging. In samenwerking met een betrokken bestuur en fantastische partners zet deze stichting zich in voor lokale verenigingen en stichtingen. 

Een groot netwerk dat bestaat uit lokale bedrijven, verenigingen, stichtingen en gemeentes is van grote waarde voor BLIJLES. De maatschappelijke insteek sluit fantastisch aan op onze kernwaarden.