BLIJLES Score

Wij bieden via BLIJLES Score de mogelijkheid om door te groeien, meer te verdienen en jezelf verder te ontwikkelen. 

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je verdient punten en speelt daarmee een bepaalde status en/of andere functies binnen BLIJLES vrij. Je kunt op verschillende manieren punten verdienen

+ 1 punt

Bijles geven

+ 2 punten

BLIJLES Challenges

+ 3 punten

Docent van de maand

Puntensysteem

Junior Docent
15 punten

Je wordt bevorderd tot Junior Docent en ontvangt 8,5 euro per uur.

Contactpersoon
30 punten

Je kunt je aanmelden om contactpersoon op jouw school te worden. Deze functie bedraagt 4 uur per maand en je ontvangt 15 euro per uur.

Senior Docent
50 punten

Je wordt bevorderd tot Senior Docent en ontvangt 9,5 euro per uur.

Adviesgroep
60 punten

Je treedt tot de adviesgroep van BLIJLES en kunt meebeslissen over onze toekomst.

Expert Docent
80 punten

Je wordt bevorderd tot Expert Docent en ontvangt 10,5 euro per uur.

Hall of Fame
100 punten

Je krijgt een plek in onze Hall of Fame en ontvangt een bonus.

Hoe verdien je punten?

Je kunt op verschillende manieren punten verdienen. Per gegeven bijles verdien je 1 punt. 

Je kunt ook meedoen aan BLIJLES Challenges, maar dit is niet verplicht. Wij kunnen je vragen om te helpen bij het maken van specifiek lesmateriaal en/of onderzoek te doen naar bepaalde leermethoden. We bieden je kansen om mee te gaan naar netwerk evenementen en/of mee te helpen aan projecten. Afhankelijk van de grootte van de challenge, kan het zijn dat je naast punten ook een bonus krijgt. 

Docenten die inzet hebben getoond, problemen hebben opgelost en/of positieve resultaten hebben geboekt met zijn of haar leerling(en), maakt kans op de titel Docent van de maand. Je verdient dan 3 extra punten.

Onze keuze.

Er wordt ons vaak gevraagd: “Hoe kunnen jullie kwaliteit garanderen?” Een lastige vraag, onze docenten hebben vaak nog geen middelbare schooldiploma. Nadat docenten zich hebben aangemeld, bepalen wij aan de hand van hun persoonlijk profiel of ze wel of niet geschikt zijn om bijles te geven. Een gok met voorkennis. 

Iedereen krijgt een kans, maar wij houden actief toezicht door goed contact te houden met ouders en leerlingen. Docenten kunnen een waarschuwing krijgen, tijdelijk op non-actief worden gezet of ontslagen worden, als er iets niet goed is gegaan.

Docenten ontwikkelen zichzelf door veel bijles te geven. Ze worden zelfverzekerder, leren hoe ze problemen moeten oplossen en kunnen zich steeds beter verplaatsen in hun leerling. Dat moet beloond worden. Het resultaat: BLIJLES Score. Een puntensysteem dat enthousiaste en gemotiveerde docenten stimuleert.

Goed verdienen

Een minimaal uurloon van €7,50 en goede voorwaarden.

Veel vrijheid

Jij bepaalt waar, wanneer en hoeveel je wil werken.

Alle aandacht

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je keuze voor BLIJLES.