BIJLES, NEGATIEF?

Veel ouders en leerlingen hebben een negatief gevoel bij ‘bijles’. Docenten raden vaak pas aan als de cijfers tegenvallen, de negatieve associatie is snel gemaakt. Je wordt verplicht om een uur (of zelfs langer) te werken aan een vak waar je niet goed in bent en wat je vaak ook niet leuk vindt. Een bijlesgever vertelt je wat je fout doet en verbetert je. Instanties en scholen richten zich op kwantiteit en kennisoverdracht. er wordt een nieuwe docent-leerling situatie gecreëerd. 

BIJLES, POSITIEF?

Bijles kan beter en leuker. BLIJLES Bollenstreek. Wij besteden veel aandacht aan de inhoud van onze bijles, omdat bijles een belangrijk onderdeel is van het onderwijs is en uiteindelijk het verschil kan maken tussen zakken en slagen. Uit onze eigen ervaring is gebleken dat bijles zo veel meer is dan kennisoverdracht. Leerlingen hebben persoonlijke aandacht nodig, iemand die zich aan de situatie aan kan passen, iemand met wie ze een band kunnen opbouwen.

STRUCTUUR

BLIJLES VISIE

ONTWIKKELING