Wij zijn Max Uphoff (18 jaar) en Jesper van Loon (18 jaar), trotse eigenaren van BLIJLES Bollenstreek. Op 3 juni 2019 hebben wij samen dit vooruitstrevende bedrijf opgericht. 

Na de zomer van 2017 begon Max aan 5V op het Fioretti College Lisse. Max heeft zich toen aangemeld om bijles te geven.

Bijna meteen kreeg Max zijn eerste bijlesleerling toegewezen. Een jongen uit 4V had zijn hulp nodig met Duits.

Max merkte meteen dat hij het fijner vond om voor een whiteboard te staan met bordstiften, dan 1-op-1 opgaven uit het boek te gaan maken.

Een paar weken later kreeg hij al mijn tweede en derde bijlesleerling. Max viel op, omdat zijn leerlingen al snel betere resultaten gingen halen en omdat hij als een ‘echte’ docent voor een klaslokaal ging staan. Meer bijlesleerlingen volgden, Max had iets gevonden waar hij goed in was en wat hij echt leuk vond om te doen. Alleen in 5V al heeft Max 12 bijlesleerlingen individueel verder geholpen en meer dan 500 uur bijles gegeven. 

6V verliep anders dan gehoopt, daar zijn we heel eerlijk in.

Max kreeg veel aanvragen, maar kon in zijn eigen examenjaar niet iedereen zelf bijles geven. Toen Max rond ging vragen, bleek dat hij te veel aanvragen kreeg, terwijl andere bijlesgevers weken of maanden moesten wachten op hun eerste bijlesleerling. Het koppelen van een bijlesleerling aan een bijlesgever verliep heel moeilijk en Max heeft toen aangeboden om dit probleem, samen met de bijles coördinator, op te lossen. Hoewel het Fioretti College in eerste instantie heel positief was, is er uiteindelijk niets gedaan met de tips en verbeterpunten. 

Max zag al snel in, dat hij op korte termijn niets zou kunnen veranderen op het Fioretti College. Op dat moment zij wij gaan nadenken over het starten van een eigen bedrijf. Max vroeg Jesper, een van zijn beste vrienden, die hij al sinds de basisschool kent, om een rol te spelen in BLIJLES. Eind 2018 kwamen wij met de eerste versie van BLIJLES. 

Pas in juni 2019 hebben we BLIJLES Bollenstreek aangemeld als bedrijf bij de KvK. Tussen december 2018 en juni 2019 hebben we ons eerst verder ontwikkeld.

Wij vinden Research & Development belangrijk, omdat het onderwijs zich constant blijft ontwikkelen en het belangrijk is om deze veranderingen te analyseren en de juiste hulp te kunnen blijven bieden.